fbpx

Hoe combineer ik mijn stressvolle agenda met ouderschap?

24 Mar | Life, Tips

Hoe combineer ik mijn stressvolle agenda met ouderschap?

Je wilt de “perfecte” ouder zijn. Voldoende tijd besteden met je kind(eren), partner, vriendin, familielid en ook nog een succesvol business runnen! Wij hebben het dan nog niet over de huishoudelijke taken, school afspraken, enz enz. O ja… ook jij hebt tijd nodig voor jezelf. Dit betekend werk aan de winkel ! Tijd om structuur in te lassen. Balans, rust en structuur om financiële groei te creëren.

Laten wij 3 tips bespreken waarbij jij al vooruitgang kan boeken en wat ruimte kan creëren.

1. Werk met vaste werktijden.
Als ZZP-er of MKB-er, hoe groot je bedrijf ook is, het doel hiervan is om je eigen tijden te bepalen. Je bent goed in wat je doet, je wilt efficiënt en zo min mogelijk hard werken en goed geld verdienen. Het werken met vaste dagen geeft jou de mogelijkheid om zelf je tijd in te plannen hoe jij dat wilt. Jij bent de baas! Jij bepaalt!

Om hier een goede indicatie van te hebben wat nou de beste werkdagen zijn, is afhankelijk van verschillende oorzaken. Vb; in welke branche zit je? In welke periode ontvang je meer klanten of verkoop je meer producten? Vanaf Hoelaat zijn jou klanten actief? Heb jij high end klanten? En zo zijn er meer zaken die van invloed zijn om dit goed voor jezelf in kaart te brengen. Ga hier kritisch naar kijken en combineer dit met de schooldagen van je kind(eren)

2. Zorg voor kinderopvang of kindertijd.

Naast gastouderopvang, kinderopvang of BSO, kan je afspraken maken met moeders of vaders in de buurt voor speelmiddagen die je gezamenlijk kan inplannen en rouleren. Heb je niet de mogelijkheid om je kind(eren) bij een opvang te zetten of bij familie of vrienden? Probeer zoveel mogelijk werk te verrichten onder schooltijd of in de avonduren. Kijk strategisch naar je bedrijf waar er nog meer winst te behalen valt.

3. Schaf een werktelefoon aan.

Het hebben van een werktelefoon zorgt ervoor dat jij telefonisch bereikbaar bent wanneer JIJ dat wilt. Je kan gebruik maken van whatsapp business. Jij stelt de werktijden in en wanneer je beschikbaar bent.

Welke tip ga jij gebruiken? Sla deze tips op en volg voor meer!

plan een GRAT’ÍS ‘ready for action call’in. klik op onderstaande link om dírect een afspraak in te plannen.

Meer van deze categorie