fbpx

Zoveel keus en zo “weinig tijd

5 Jun | Life, Tips

Zoveel keus en zo “weinig tijd

De vraag van de dag ! ‘Mama doet het allemaal maar’. Ik hoor je al denken 

Kindjes naar school, werkdag begonnen, als het goed is, heb jij je planning al doorgenomen voor de dag of besproken met je team. Je hele werkdag is ingepland. Toen was het 17:00 uur.

“WAT GAAN WE ETEN VANDAAG”?

Het is lastig om te verzinnen wat je gaat eten omdat er zoveel opties zijn en het kan overweldigend zijn om te beslissen wat je precies wilt eten.

Het verzinnen van wat je gaat koken kost zoveel tijd omdat er veel factoren zijn om rekening mee te houden, zoals smaakvoorkeuren, voedingsbehoeften, beschikbare ingrediënten, de tijd die nodig is om te koken, halen, welk budget enzovoort. Het kan ook stressvol zijn om te beslissen wat je gaat koken, vooral als je niet veel ervaring hebt met het koken van bepaalde gerechten.

4. Tips hoe jij toch tijd kan besparen en niet gestresst raakt van deze standaard zin die wij ons dagelijks minimaal 2 keer stellen 

1. Maak een weekmenu en plan uw maaltijden van tevoren. Zo hoeft u niet elke dag te beslissen wat u gaat eten en kunt u tijd besparen door uw boodschappen in één keer te doen.

2. Kook grote porties en bewaar de restjes voor later. Zo hoeft u niet elke dag te koken en kunt u tijd besparen door de restjes op te warmen in plaats van een hele nieuwe maaltijd te bereiden.

3.Gebruik een slowcooker of Instant Pot om maaltijden te bereiden. Deze apparaten maken het mogelijk om maaltijden te bereiden terwijl u andere dingen doet, waardoor u tijd bespaart.

4. Maak gebruik van kant-en-klare ingrediënten, zoals voorgesneden groenten en voorgekookte rijst of pasta, om tijd te besparen bij het bereiden van maaltijden.

Het is niet alleen tijdbesparend, je kan ook besparen op je budget en dus een stukje vrijheid creëren in je dagelijkse tijdschema. Met meer budget, kan je weer investeren in het verbeteren van je timemanagement proces 

Geïnteresseerd hoe jij op een efficiënte manier jouw tijd kan gebruiken voor meer financiële groei in je bedrijf en meer balans en rust in je privé?

plan een GRAT’ÍS ‘ready for action call’in. klik op onderstaande link om dírect een afspraak in te plannen.

Meer van deze categorie